Φροντίζω | ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΚΑΤ΄ ΟΙΚΟΝ»
O ΦΡΟΝΤΙΖΩ είναι μία μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική οργάνωση που ασχολείται με ποικιλία δραστηριοτήτων, όπως τη φροντίδα, την υποστήριξη, την εκπαίδευση και την κατάρτιση των ατόμων που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Παραδείγματα τέτοιων ομάδων είναι:οι μοναχικοί ηλικιωμένοι, άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας, άτομα με αναπηρία ή με ειδικές ανάγκες, άτομα τα οποία δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν.
vulnerable social groups, elder care, Lonely elders, support, special needs, frodizo, disabled, ΦΡΟΝΤΙΖΩ, αναπηρία, άτομα με ειδικές ανάγκες, μοναχικοί ηλικιωμένοι, ηλικιωμένοι, προβλήματα υγείας, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ΜΚΟ
888
single,single-post,postid-888,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,vertical_menu_with_bg_image,select-theme-ver-2.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.2.3,vc_responsive

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΚΑΤ΄ ΟΙΚΟΝ»

Το Κοινωφελές Σωματείο Αρωγής και Φροντίδας Ηλικιωμένων & Ατόμων με Αναπηρία-ΦΡΟΝΤΙΖΩ, μετά τον επιτυχημένο πρώτο κύκλο παρέμβασης σε άτομα με διαγνωσμένη άνοια, πρόκειται να  υλοποιήσει νέο κύκλο κατ οίκον παρέμβασης, με το πρόγραμμα  Φροντίζω τη Μνήμη κατ΄ οίκον.

Το εν λόγω πρόγραμμα, που υλοποιείται κατόπιν δωρεάς του Κοινωφελούς Ιδρύματος ΤΙΜΑ ( www.timafoundation.org ), θα έχει διάρκεια παρέμβασης από 15 Ιανουαρίου έως 30 Ιουνίου  και θα πραγματοποιηθεί στα ευρύτερα όρια του δήμου Πατρέων. Αφορά σε άτομα με διαγνωσμένη άνοια άνω των 65 ετών και στους φροντιστές τους. Η παρέμβαση θα είναι εντελώς δωρεάν και θα πραγματοποιείται κατ οίκον σε εβδομαδιαία βάση από τη διεπιστημονική  ομάδα, την οποία αποτελούν ψυχολόγος, κοινωνικός λειτουργός, νοσηλευτής, φυσικοθεραπευτής  και εξειδικευμένος γυμναστής.

Βασικός στόχος της παρέμβασης είναι η προαγωγή της νοητικής και ψυχοσυναισθηματικής κατάστασης του ασθενούς καθώς και η σωματική ενδυνάμωση. Παράλληλα θα πραγματοποιείται ψυχολογική υποστήριξη στους φροντιστές των ατόμων, καθώς και εκπαίδευση σε θέματα που αφορούν την άνοια.

Η επιλογή των ωφελούμενων, θα πραγματοποιηθεί μέσω μοριοδότησης συγκεκριμένων κριτηρίων, θα διέπεται από πλήρη διαφάνεια και θα είναι προσβάσιμη στο κοινό. Αναλυτικότερα για την υποβολή της αίτησης απαιτούνται:

  • Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας
  • Εκκαθαριστικό σημείωμα του προηγούμενου οικονομικού έτους
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
  • Διάγνωση ιατρού νευρολόγου ή πιστοποιητικό αναπηρίας της υγειονομικής επιτροπής του ΚΕΠΑ που θα αποδεικνύει ότι πάσχει από άνοια .

 

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συλλέξουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 2610.240242 ή 6976501617 με τους αρμόδιους του προγράμματος έως την 13η Ιανουαρίου 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου