Φροντίζω | Έναρξη Λειτουργίας Γραφείου Υποστήριξης της Μνήμης
O ΦΡΟΝΤΙΖΩ είναι μία μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική οργάνωση που ασχολείται με ποικιλία δραστηριοτήτων, όπως τη φροντίδα, την υποστήριξη, την εκπαίδευση και την κατάρτιση των ατόμων που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Παραδείγματα τέτοιων ομάδων είναι:οι μοναχικοί ηλικιωμένοι, άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας, άτομα με αναπηρία ή με ειδικές ανάγκες, άτομα τα οποία δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν.
vulnerable social groups, elder care, Lonely elders, support, special needs, frodizo, disabled, ΦΡΟΝΤΙΖΩ, αναπηρία, άτομα με ειδικές ανάγκες, μοναχικοί ηλικιωμένοι, ηλικιωμένοι, προβλήματα υγείας, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ΜΚΟ
962
single,single-post,postid-962,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,vertical_menu_with_bg_image,select-theme-ver-2.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.2.3,vc_responsive
Logo_grafeio_mnimis

Έναρξη Λειτουργίας Γραφείου Υποστήριξης της Μνήμης

Το Κοινωφελές Σωματείο Αρωγής και Φροντίδας Ηλικιωμένων και ΑμεΑ-Φροντίζω,  έχει ξεκινήσει στην Πάτρα τη λειτουργία του Γραφείου Υποστήριξης της Μνήμης, μιας δομής που θα  εξυπηρετεί κατοίκους της περιοχής των Πατρών και των όμορων Δήμων, άνω των 55 ετών που αντιμετωπίζουν προβλήματα  μνήμης  ή φροντίζουν μέλη της οικογένειας τους που πάσχουν από άνοια.

Στη συγκεκριμένη δομή θα παρέχονται, από Ψυχολόγο, Κοινωνικό Λειτουργό και άλλες ειδικότητες, οι κάτωθι υπηρεσίες:

 • Νευροψυχολογική αξιολόγηση σε άτομα άνω των 55 ετών με σκοπό την έγκαιρη διάγνωση των πρώιμων συμπτωμάτων της άνοιας και τη παραπομπή σε νευρολόγο όπου κρίνεται απαραίτητο.
 • Ενημέρωση για τον τρόπο πρόληψης της άνοιας (νοητική ενδυνάμωση, σωματική άσκηση ,υγιεινή διατροφή)
 • Ενημέρωση – συμβουλευτική για την αντιμετώπιση της άνοιας σε ανθρώπους που πρόσφατα διαγνώστηκαν με κάποιας μορφής άνοια
 • Συμβουλευτική – ψυχοεκπαίδευση στους οικογενειακούς φροντιστές (διαχείριση της ανοϊκής πραγματικότητας, ενημέρωση για τις κοινωνικές παροχές, νοσηλευτική συμβουλευτική ).

Όλες οι υπηρεσίες του Γραφείου Υποστήριξης της Μνήμης είναι δωρεάν και πραγματοποιούνται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού, στο τηλέφωνο 6975609227 κάθε Τρίτη και Πέμπτη 17:00- 19:00

Η δομή φιλοξενείται στο κτίριο του Συλλόγου για την Ψυχική Υγεία Πάτρας( ΣΟΨΥ)  στην οδό Σισίνης 6.

Το Γραφείο Υποστήριξης της Μνήμης λειτουργεί στα πλαίσια του έργου που υλοποίει το Φροντίζω «Φροντίζω για την Άνοια στην Κοινότητα» με την ευγενική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

1 Σχόλιο

 • ΒΑΣ. Κ. ΠΛΑΤΥΚΩΣΤΑΣ

  29.05.2018 at 08:34 Απάντηση

  Πιστευω πως στην σημερινη εποχή μια τέτοια δομή είναι ιδιαίτερα πολύτιμη. Εύγε σε όσους υλοποιούν τέτοιες δράσεις. Θα τα πουμε και απο κοντά.
  Βασ. Κ. Πλατυκώστας

Δημοσίευση σχολίου