Φροντίζω | Ταυτότητα
O ΦΡΟΝΤΙΖΩ είναι μία μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική οργάνωση που ασχολείται με ποικιλία δραστηριοτήτων, όπως τη φροντίδα, την υποστήριξη, την εκπαίδευση και την κατάρτιση των ατόμων που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Παραδείγματα τέτοιων ομάδων είναι:οι μοναχικοί ηλικιωμένοι, άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας, άτομα με αναπηρία ή με ειδικές ανάγκες, άτομα τα οποία δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν.
vulnerable social groups, elder care, Lonely elders, support, special needs, frodizo, disabled, ΦΡΟΝΤΙΖΩ, αναπηρία, άτομα με ειδικές ανάγκες, μοναχικοί ηλικιωμένοι, ηλικιωμένοι, προβλήματα υγείας, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ΜΚΟ
11
page,page-id-11,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,vertical_menu_with_bg_image,select-theme-ver-2.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.2.3,vc_responsive

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Το «Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Αρωγής και Φροντίδας Ηλικιωμένων & Ατόμων με Αναπηρία-ΦΡΟΝΤΙΖΩ», ιδρύθηκε το 2009 στη Πάτρα, λαμβάνοντας υπόψη τις αυξημένες ανάγκες ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού και με δεδομένη την δυνατότητα που παρέχεται στην εποχή μας για διαρκή εκπαίδευση, κατάρτιση και βελτίωση, σκοπεύει στην δημιουργία και αξιοποίηση προγραμμάτων και πρωτοβουλιών φροντίδας αλλά και δημιουργικής απασχόλησης και προσφοράς για τις ομάδες αυτές (ηλικιωμένοι, ΑμεΑ, άτομα με χρόνια προβλήματα υγείας κ.α.) .

Τα μέλη του σωματείου διαθέτοντας την θέληση τις γνώσεις αλλά και την εμπειρία έχουν ως πρωταρχικό μέλημα την διεκπεραίωση των αναπτυσσόμενων δράσεων της οργάνωσης και την αντίστοιχη εμπλοκή των επωφελουμένων.

Ο οργανισμός μας θέτει ως βασικό πυλώνα ύπαρξης και λειτουργίας του, τον σεβασμό στους ανθρώπους που λόγω ηλικίας ή ψυχολογικών, κινητικών και νοητικών προβλημάτων χρειάζονται πολύπλευρη στήριξη, και την δημιουργία προοπτικών απόκτησης γνώσεως, δεξιοτήτων, και πρακτικών ευχάριστης και εποικοδομητικής απασχόλησης του ελεύθερου χρόνου.

Το Σωματείο είναι εγγεγραμμένο στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Ιδιωτικού Τομέα μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα με αρ. 07213ΦΣΕ16005Ο38Ν-1036, καθώς και στο Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών μη Κυβερνητικών Οργανώσεων του Υπουργείου Υγείας με αρ. 07213ΦΣΕ16005Ο38Ν-0949.

Το καταστατικό του σωματείου είναι διαθέσιμο εδώ.