Φροντίζω | ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΚΑΤ” ΟΙΚΟΝ
O ΦΡΟΝΤΙΖΩ είναι μία μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική οργάνωση που ασχολείται με ποικιλία δραστηριοτήτων, όπως τη φροντίδα, την υποστήριξη, την εκπαίδευση και την κατάρτιση των ατόμων που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Παραδείγματα τέτοιων ομάδων είναι:οι μοναχικοί ηλικιωμένοι, άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας, άτομα με αναπηρία ή με ειδικές ανάγκες, άτομα τα οποία δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν.
vulnerable social groups, elder care, Lonely elders, support, special needs, frodizo, disabled, ΦΡΟΝΤΙΖΩ, αναπηρία, άτομα με ειδικές ανάγκες, μοναχικοί ηλικιωμένοι, ηλικιωμένοι, προβλήματα υγείας, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ΜΚΟ
735
single,single-post,postid-735,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,vertical_menu_with_bg_image,select-theme-ver-2.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.2.3,vc_responsive
logo φροντιζω τη μνημη

ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΚΑΤ” ΟΙΚΟΝ

Το «Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Αρωγής και Φροντίδας Ηλικιωμένων & Ατόμων με Αναπηρία-ΦΡΟΝΤΙΖΩ», λαμβάνοντας υπόψη τις αυξημένες ανάγκες ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, υλοποιεί παρεμβάσεις που σκοπό έχουν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και παράλληλα την ενημέρωση της κοινότητας .

Από 1 Μαϊου 2015 έως και  31 Οκτωβρίου 2015 το Σωματείο ΦΡΟΝΤΙΖΩ  υλοποιεί το πρόγραμμα «Φροντίζω τη Μνήμη Κατ΄ οίκον» με δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος ΤΙΜΑ ( www.timafoundation.org )

Το εν λόγω πρόγραμμα, πραγματοποιείται στα ευρύτερα όρια του δήμου Πατρέων και αφορά σε άτομα με διαγνωσμένη άνοια 1ου ή 2ου σταδίου άνω των 65 ετών και στους φροντιστές τους. Η παρέμβαση είναι εντελώς δωρεάν και υλοποιείται κατ οίκον σε εβδομαδιαία βάση από τη διεπιστημονική  ομάδα, την οποία αποτελούν ψυχολόγος, κοινωνικός λειτουργός και πτυχιούχος φυσικής αγωγής.

Βασικός στόχος της παρέμβασης είναι η προαγωγή της νοητικής και ψυχοσυναισθηματικής κατάστασης του ασθενούς καθώς και η σωματική ενδυνάμωση. Παράλληλα πραγματοποιείται ψυχολογική υποστήριξη στους φροντιστές των ατόμων, καθώς και εκπαίδευση σε θέματα που αφορούν την άνοια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου